מועדים והליך הרישום לתואר ראשון

מתכונות לימודים: חד-חוגי, דו-חוגי וחוג נוסף

מתכונות הלימוד המקנות תואר ראשון באוניברסיטת תל-אביב:

• לימודים בחוג אחד במתכונת חד-חוגית (דוגמת משפטים או עבודה סוציאלית) – מתכונת לימודים המאפשרת לך לחקור ולהעמיק בתחום אחד בלבד.
  • לימודים במתכונת דו-חוגית - מתכונת לימודים המאפשרת צבירת ידע בשתי תכניות לימודים, הנלמדות בחוגים שונים. בלימודים אלה יש לצרף שתי תכניות לימוד מתוך מבחר תכניות הלימוד הנלמדות במתכונת זו (בפקולטות למדעי הרוח, לאמנויות, למדעי החברה, לניהול, למדעי החיים, בביה"ס לחינוך ובחלק מהחוגים בפקולטה למדעים מדויקים). השילוב בין תכניות הלימוד הוא כמעט בלתי מוגבל, למעט הגבלה של מספר צירופים מצומצם.
  • תכנית משולבת המורכבת מצירוף מובנה של שני חוגים – במקרה זה בנינו עבורך תכנית לימודים המשלבת שני תחומי ידע.
  • בחוגים רבים ניתן על-פי בחירתך ללמוד הן במתכונת חד-חוגית והן במתכונת דו-חוגית.

עם זאת, תלמיד הלומד לתואר בכל אחת ממתכונות לימוד אלה, רשאי ללמוד במקביל בחוג נוסף במתכונת דו-חוגית – כפוף לאישור ולתקנון הלימודים בכל יחידה. התלמיד יפנה את בקשתו בכתב אל ועדות ההוראה וימציא את אישורי ועדות ההוראה למשרד הרישום והקבלה לפני תחילת שנת הלימודים.

היחידות הבאות מאפשרות לכל תלמידיהן ללמוד במקביל לתואר ראשון ושני בחוג נוסף, מבלי לפנות לוועדת הוראה:

• משפטים (בשילוב עם חוג דו-חוגי נוסף בלבד)
  • מדעי הרוח
  • חינוך
  • מדעי החברה
  • עבודה סוציאלית
  • ניהול

מועמדים המעוניינים בלימודי חוג נוסף, צריכים לעבור את הליכי הרישום והקבלה הרגילים לחוג הנוסף במועדים הרשמיים.

בסיום הלימודים מקבל הבוגר תעודת "בוגר אוניברסיטה" וכן אישור על סיום לימודים  בחוג הנוסף.
אישור זה מקנה, ברוב החוגים, אפשרות להירשם ללימודי התואר השני  ללא השלמות (כפוף לציון הגמר ולתנאי הקבלה).

מגבלות לצירופים של תכניות לימודים דו-חוגיות

להלן רשימה של תכניות לימודים דו-חוגיות, אשר לא ניתן ללמוד שתיים מהן יחדיו לשם קבלת תואר ראשון:

• התכנית הרב- תחומית במדעי הרוח (0662)
  • תכנית ללימודי נשים ומגדר (0608)
  • מסלול 662 (בלבד) בחוג ללימודי התרבות העברית (0690)
  • תכנית רב-תחומית באמנויות (0861)
  • ניהול (1221)
  • חשבונאות (1211)
  • לימודי עבודה (1051)

לא ניתן לשלב שניים מהחוגים שברשימה הנ"ל, גם אם התחלת הלימודים בכל אחד מהחוגים היא בשנה אחרת.

בחוגים מסוימים נוספים ייתכנו עוד מגבלות לצירופים של תכניות לימודים – פרטים נוספים בדפי התכניות הרלבנטיות.

רישום לחוג אחד בלבד במתכונת דו-חוגית

ניתן להירשם לחוג אחד בלבד במתכונת דו-חוגית במקרים הבאים:

• כאשר תלמיד אוניברסיטת תל-אביב מתכוון להמשיך את לימודיו בחוג שבו למד במתכונת  דו-חוגית ומבקש להירשם לחוג נוסף אחד בלבד.
  • מועמד המעוניין ללמוד בשנת לימודיו הראשונה בחוג אחד בלבד, ולצרף את החוג הנוסף בשלב מאוחר יותר (בכפוף לתקנון האוניברסיטה ותקנות שכר לימוד), ירשום בטופס הרישום בעדיפות ראשונה את הסימול של חוג זה בלבד, ולא ימלא את השורה השנייה שבאותה עדיפות. אם הוא מעוניין בחוגים חלופיים לחוג האחד שבחר, יציינם בעדיפות השנייה או השלישית.

לימודים בפקולטות שונות ולימודים לקראת שני תארים

תלמידים הלומדים במתכונת דו-חוגית שבה תכניות הלימודים שלהם מתקיימות בפקולטות שונות, עלולים להיתקל בקשיים בבניית מערכת השעות בשל חפיפה בשעות לימוד בשתי התכניות. לכן, ייתכן שייאלצו להשתתף בקורסים מסוימים במועד מאוחר יותר.

תלמיד הלומד באותה שנת לימוד לקראת שני תארים או יותר יחויב בצירוף סכום שכר הלימוד שהוא חייב בגין כל תואר בנפרד. לפרטים בנושא שכר לימוד.

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>